Kabelgoten en de sfeer in je huis

Bij kabelgoten denken we vooral aan magazijnen en kantoren, maar wist je dat stalen kabelgoten ook perfect geschikt zijn voor thuis? Zeker als je van een hippe, strakke look houdt of van de industriële look. Met kabelgoten kan je daarnaast van alles doen als het gaat om de sfeer in huis. Hierna vertellen we wat meer over de mogelijkheden en geven we drie handige tips.

Kabels wegwerken

Allereerst kan je met kabelgoten doen waarvoor ze bedoeld zijn: kabels netjes wegwerken. Ook thuis hebben we steeds meer te maken met allerlei kabels. Datakabels, oplaadkabels voor telefoon, tablet en pc en natuurlijk de gewone stroomkabels voor verlichting en dergelijke. Voor je het weet heb je een heel kabelnetwerk door je huis wat slordig staat, voor veel stof zorgt en ook nog eens gevaarlijk kan zijn. Struikelen, onveilige situaties voor kinderen of knagende huisdieren bijvoorbeeld. Met kabelgoten (en met wandgoten!) kan je al je kabels netjes wegwerken.

Geweldig voor je verlichting

Kabelgoten bieden de mogelijkheid verlichting te hebben waar jij dat wilt. In woningen zit je meestal vast aan lichtpunten zoals die door de architect zijn bedacht of door de vorige bewoners zijn aangebracht. En dat is vaak niet waar jij die verlichting nodig hebt: boven je salontafel en eettafel, het werkblad in de keuken of gericht op dat prachtige schilderij. Hang eenvoudigweg spotjes onder de kabelgoot of hang er een lamp aan, precies op de plek die jij in gedachten hebt. Tip: kijk ook eens naar railverlichting. Bij InElektro, voorheen Elektrohandelsprijzen, heb je een grote keuze uit alle soorten verlichting.

Creatief en in alle kleuren

Een geweldige sfeer creëren in je huis vraagt om creativiteit. Met kabelgoten kan je heel creatief aan de slag. Om te beginnen door lichtpunten te creëren waar je die wilt maar ook door te spelen met kleur. Kabelgoten kan je spuiten in elke gewenste kleur. Kies bijvoorbeeld voor goten in een contrasterende kleur of laat ze juist ‘opgaan’ in het plafond. Ook erg mooi: kabelgoten in de kleur van de kozijnen. En wat dacht je van zwart glanzende kabelgoten?

Drie tips voor het gebruik van kabelgoten

• Tip 1: Betrek je een nieuwbouwwoning? Laat het plafond dan nog niet wit spuiten maar laat hem grijs. Zo kan je op je gemak bedenken hoe je stalen kabelgoten kunt integreren en daarna kiezen voor de kleur die het beste bij jouw interieur past.
  • Tip 2: Kies voor bovenliggende ophangbeugels, zo blijft de onderkant van je kabelgoot vrij en zijn er geen obstakels. Klik onder de goot een verlichtingsrail en je kunt naar hartenlust spelen met licht in je huis.
  • Tip 3: Denk creatief. Met kabelgoten kan je nog veel meer! Wat te denken van slingers ophangen (dat scheelt een boel onhandig gedoe), het ophangen van feestkaarten voor verjaardag of Kerst of het bevestigen van een camera of projectiescherm.

Heb jij een geweldig idee voor creatief gebruik van kabelgoten? Laat het ons weten!

Wil je na het lezen van dit artikel toch graag persoonlijk advies? Neem contact met ons op, ons professionele team staat voor je klaar. Wij hopen je met dit artikel interessante informatie te hebben gegeven. Neem bij vragen gerust contact met ons op! Onze professionele klantenservice staat tijdens kantooruren voor je klaar. Kijk hier naar ons uitgebreide assortiment kabelgoten.