Welk merk groepenkast kies ik?

Ben je van plan een nieuwe groepenkast te (laten) plaatsen dan word je allereerst geconfronteerd met de vraag welk merk groepenkast je kiest. Is een dure groepenkast van een bekend merk, zoals de Hager groepenkasten, beter dan een voordeliger versie van een minder bekend merk? En zo ja waarom dan? Onze ervaring is dat de particuliere klant over het algemeen voor de meest voordelige groepenkast kiest. Waarom zou je meer betalen dan nodig, is dan de gedachte. Is dit een juiste gedachte? Als je dit blog hebt gelezen weet je beter waar je voor kan kiezen. Lees ook ons speciale blog voor installateurs over dit onderwerp. 

Bekende merken groepenkast

Bekende merken groepenkast zijn onder andere Hager, ABB en Schneider. Voor deze groepenkasten betaal je iets meer dan voor varianten van minder bekende merken zoals, Eaton, Attema, Gacia.

Bekende merken worden niet alleen gewaardeerd vanwege hun prima kwaliteit maar ook door hun autoriteit. Ze bestaan doorgaans al vele jaren, soms decennia. Het ligt dan voor de hand te vertrouwen op zo’n bekend merk en wat meer te betalen zodat je zeker bent van kwaliteit en duurzaamheid. Echter, ook de goedkopere merken hebben wat te bieden. 

Goedkope groepenkast kopen

Een voordelige groepenkast is tegenwoordig ook gewoon een góede groepenkast. Groepenkasten moeten namelijk altijd, geen merk uitgezonderd, voldoen aan strenge eisen. Is een groepenkast voorzien van het KEMA-KEURMERK, dan mag je er vanuit gaan dat je een betrouwbare groepenkast koopt. Vanuit dat oogpunt bezien is het dus niet nodig meer geld uit te geven dan strikt noodzakelijk. De keuze voor een meer voordelige groepenkast hoeft zeker niet te betekenen dat je een kast hebt van mindere kwaliteit of dat deze kast minder lang zal meegaan. 

Wanneer wél een dure groepenkast kopen

Soms is het beter te kiezen voor dat wat duurdere merk in plaats van een goedkopere groepenkast. Bijvoorbeeld als je je kast gaat uitbreiden. Het is niet slim, en daarom ook niet toegestaan, om verschillende merken te combineren in één groepenkast. Heb je dus onderdelen van een bepaald merk in de kast, bijvoorbeeld van Schneider, dan dienen de onderdelen van de uitbreiding ook van dit merk te zijn. 

Ben je van plan de groepenkast heel vaak aan en uit te schakelen? Ook dan kan je beter voor een wat duurder merk kiezen. Maar dit is natuurlijk uitzonderlijk want wie zou er voor kiezen de groepenkast tientallen malen per jaar aan en uit te zetten?

Wie mag een groepenkast installeren

Alleen iemand die vakbekwaam is mag een groepenkast installeren. In de meeste gevallen kom je dus uit bij een erkend installateur. Vraag aan je installateur welk merk groepenkast je het beste kunt kopen. Misschien werkt hij graag, of alleen, met onderdelen van een bepaald merk.

Bedenk dat je met zelf ‘rommelen’ later voor vervelende verrassingen kan komen te staan. Stel dat er een serieuze storing is in de groepenkast, of een brand, en je de verzekering nodig hebt om schade te vergoeden. Als blijkt dat de kast niet door een vakbekwaam persoon is geïnstalleerd, kan dit leiden tot het weigeren van schadevergoeding door je verzekeraar. 

Wat heb ik nodig voor een groepenkast

Wil je precies weten wat je nodig hebt voor het installeren van een groepenkast dan kan je ons handige stappenplan bekijken.

Wij hopen je met dit artikel te hebben geholpen bij het kiezen van het juiste merk groepenkast. Aarzel niet om als je nog vragen hebt contact met ons op te nemen. Onze professionele klantenservice staat tijdens kantooruren voor je klaar. Kijk hier naar ons uitgebreide assortiment groepenkasten. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, updates en exclusieve aanbiedingen.