Welk schakelmateriaal kiezen installateurs
Als installateur is er niet altijd wat te kiezen als het gaat om schakelmateriaal. Meestal is in het Bouwbesluit een voorkeursmerk opgenomen of moet worden gekozen voor een gelijkwaardig product. Of de eigenaar/huurder van een woning heeft een uitgesproken wens voor wat betreft merk schakelmateriaal. Heb je wel inspraak, of kan je zelf bepalen welk merk/type schakelmateriaal je gebruikt, dan hebben we hieronder info en tips voor je. 

Voorkeursmerk of gelijkwaardig product

Staat er in het Bouwbesluit een bepaald merk vermeld maar ook dat je kunt kiezen voor een gelijkwaardig product? Dan kan je hiermee je voordeel doen. Op de bekende -duurdere- merken, zoals  zit meestal weinig marge. Gelijkwaardige producten zijn doorgaans goedkoper en daarop verdien je dus meer. Goed kijken en prijzen vergelijken is dan ook zeker de moeite waard. Advies nodig? Neem gerust contact op met ons team.  

Betrek de klant bij je keuze schakelmateriaal

Als professional heb jij je klanten veel te bieden: een uitgebreide kennis én vaardigheid. Je weet wat kan en niet kan en vooral ook wat moet en wat niet mag ontbreken. Betrek vooral je klant bij je keuzes. Een schakelaar of stopcontact hoeft niet per se een lelijk ding op de muur te zijn! Het kan ook een waardevolle aanvulling zijn op het interieur en de uitstraling daarvan. Denk hierbij onder meer aan design schakelaars in de keuken en aan contrasterende kleuren. Tip: bekijk de kleuren die je gebruikt buiten, bij daglicht.

Als het om een verbouwing gaat is goed overleg met de klant extra belangrijk. Waar is schakelmateriaal nodig? Vergeet ook speciale plekken zoals de schuur, garage en tuin niet. 

Nieuwe snufjes

Je klant zal wellicht niet op de hoogte zijn van alle mogelijkheden op het gebied van schakelmateriaal. Jij als installateur wel en daarom is ook je adviesfunctie belangrijk. Je kunt je klant behoeden voor het aanschaffen van de verkeerde producten, bijvoorbeeld een verkeerde grootte van de inbouwdoos. Het is namelijk zo dat niet elk type schakelmateriaal op elke elektrodoos past. Het is daarom van belang deze keuzes goed op elkaar af te stemmen. Je kunt je klanten ook informeren over de nieuwe snufjes zoals draadloze schakelaars en andere smartproducten. 

Tegenwoordig zijn ook bewegingsmelders populair. Daarmee kan je namelijk besparen op je energierekening, ook als ze in aanschaf wat duurder zijn. Verlichting met aanwezigheidsmelders is onder meer handig in de trapkast, in de garage en in het toilet. Zo’n bewegingsmelder in het toilet zorgt ook voor meer hygiëne.

5 tips schakelmateriaal

  1. Betrek je klant bij de keuze schakelmateriaal; de klant weet meestal niet wat er te koop is, jij wel 
  2. Kijk eens vanuit een andere visie: schakelmateriaal als toevoeging op het interieur. Hiermee kan je je klanten verrassen
  3. Op moeilijke plekken kan je ook kiezen voor draadloos schakelen
  4. Bekijk kleuren altijd bij daglicht, het liefst buiten. Zo voorkom je dat kleuren uiteindelijk niet goed matchen
  5. Kijk ook eens naar de stekebare wandcontactdozen. Wat duurder in aanschaf maar minder arbeidstijd waardoor ze toch voordeliger zijn. Stekebare wandcontactdozen zijn erg handig voor onder meer chaletbouw zorgwoning, kantoorruimtes en bij verbouwingen waarbij wanden worden geplaatst die beplaat zijn. 

Klik hier voor ons uitgebreide assortiment schakelmateriaal. Ons professionele team staat klaar om je te adviseren mocht je nog vragen hebben. Tijdens kantooruren kan je bellen en chatten, daarbuiten kan je contact opnemen per e-mail. Langskomen bij Afhaalpunt Veenendaal kan natuurlijk ook. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, updates en exclusieve aanbiedingen.